2015, a fresh new start of my life

This is the first post of 2015. I wish.. I have the courage and azam yang kuat untuk menulis lagi.. well, people said zaman blog is over.. sometimes, the best is just leave to your heart .. saya believe in putting everything in my heart before I put it in words. Some things just need to leave and let go.. Maaf..ada yang email saya tak sempat balas. Kerjaya sebagai IT professional bukan senang..seperti tiada malam bagi saya.. tidak sempat nak berniaga.. pada tahun 2015 ini saya tidak attached dengan Isagenix mahupun Vken. Saya bubarkan partnership T&T. Tiada lagi T&T, kerana saya tidak lagi berkongsi perniagaan mahupun hidup dengan bekas suami. Tidak perlu dicanangkan mengapa, he knows, I know.. Tiada jodoh paling senang. Hidup ini aman jika kita tidak lagi menuding jari siapa yang salah. Hidup ini akan lebih aman jika we lower down our ego, bak kata bff saya, you show white flag doesn't mean that you lost.. I wish him all the best for 2015, and I am happy with my life. Anehnya, manusia yang berbangsa Melayu senantiasa rasa pity dengan kami yang bernama divorcee.. Soalan yang selalu ditanya adalah, mengapa bercerai? Sebetulnya, tiada jawapan. Saya dulu tercari salah, heart break yes.. menyalahi diri sendiri di dalam kecelaruan.. Tuhan tahu the best, maka hidup harus terus.. Mengapa mahu salahkan diri mahupun orang lain. Life is too short to feel sad. Saya bangkit dalam kecelaruan dan nah, here I am again, proudly said I am single without wanting people to look down on me. 

It just happen to be an end.. not proud neither want to talk about it lagi.. he moves on.. I wish to tell because if dia tidak berjalan bersama dengan saya, people might talk. So bagi mengelakkan fitnah, yes I openly said I am single again. It's going to be 1 year this May, I wish I will be happy and more happier Insha Allah.



I feel healthier than before, I am much happier.. Honestly, hidup ini bukan hanya untuk diuji sekali.. berkali-kali sekiranya Tuhan tahu anda itu tabah untuk diuji. I am glad I do not have kids.. Salute to single women out there who raise their kids alone.. Saya sendiri rasa terkapai-kapai. So, whats the purpose of having this blog? I feel I want to delete, but let it be there.. ada juga ilmu (I hope so..) yang boleh dibaca oleh readers (hopefully ada readers).. and what's new? I might share what ever I have, tips and things that I know or I wish to share with who ever yang mahu membaca. I feel like sharing what ever in my mind about living alone.. I hope I have time.. sambil menunggu jam 9 untuk concall, saya beranikan diri untuk menulis. I miss writing, but my hand feels numb to hold pen.. mengadanya statement.. sebetulnya hendak menolong kawan dengan template blog.. Sometimes I feel lazy, too lazy to write, lazy to sell anything, lazy to think.. but if the products are good why not?

Right now, supplements yang saya ambil adalah mudah, here's the list :

1) Himalaya Anti-Oksida
2) Himalaya Allergy care
3) Shaklee Spirulina
4) Revell CMD drops

Ada yang tanya, apa yang saya ambil sehingga kurus.. I lost quite a lot of kilos lemak, (saya tidak timbang dalam setahun, so jgn tanya saya berapa kg kerana saya tidak ada timbang di rumah).. I am wearing size "S" or "M" dan jeans size 26-27. 

Rahsianya mudah, I took coffee in the morning, eat clean sometimes, exercise a lot dan drink plain water ditambah dengan Revel CMD Drops.. no I am not going to tell dari segi sains, that is too much.. but what I feel and experience with all these products..yang penting the techniques.. An athlete, a world class athlete will take a lot of supplements, mungkin the same dengan yang tak bertaraf dunia, tetapi teknik yang membedakan mengapa dia lebih berjaya dari yang lain. Mungkin saya akan ceritakan dengan lebih lanjut kemudian hari.If I have time, since in the office I can't open blogspot and by the time I reach home, I need to do a lot of things. Being single is all about 100% me time.

Bagi yang bertanya, tiada produk yang tidak bagus sepanjang saya consume Isagenix, Unicity dan Vken. Cuma, tiada perkongsian lagi membuatkan saya menarik diri. Independent lagi mudah..

Here's to the new post, Insha Allah.. more of me after this post hopefully..

Nak kurus tetapi mempunyai masalah hormon tak stabil?

Salam semua..

Kali ini saya akan post pasal nak kurus tetapi mempunyai masalah hormon tak stabil. Ramai yang whatsapp/SMS saya tanya pasal boleh ke kurus dengan Isagenix. Jawapannya, memang boleh. Selagi ada daya, makan good food, Insha Allah boleh. Jujurnya saya dah dekat 4 bulan tidak mengambil sebarang supplement dari Isagenix. Saya mempunyai hormon yang tidak stabil. Selepas mencuba stokin ajaib Vken, serta mencuba Max3 Reborn cream dari MXB, bukan sahaja period saya stabil, tetapi lagi bertenaga dan juga saya kurus tanpa ambil produk tambahan. Ajaib bukan?

Mengapa saya teruja nak cuba Max3 Reborn Cream ini kerana wanita ini.. Saya jumpa beliau pada sambutan Chinese New Year. Selalu tengok gambar je but real life, she is so skinny ok!


Saya memang gemarkan kecantikan. Itu pasal saya menjual produk slimming kerana saya sendiri mahukan badan yang menawan. 

Jom citer sikit apa Max3 Reborn Cream.. bukan sahaja untuk wanita tau.. Unisex.. lelaki pon boleh juga guna..

Manfaat Max3 reborn cream :



Max3 Reborn Cream ini diperbuat daripada bahan semulajadi yang aktif dan bermanfaat iaitu daripada:
1) Ekstrak keladi liar Amerika
2) Ekstrak kacang soya
3) Ekstrak Biji anggur
4) Minyak jojoba
5) Minyak pati ros



Max3 Reborn Cream ini unik kerana menggunakan kaedah PET (Permeation excipient technology) yang memblehkan bahan-bahan berkhasiat ini diserap mudah apabila disapu pada kulit. Krim ini bertindah membekalkan bahan-bahan mentah kepada tubuh manusia bagi menghasilkan hormon semulajadi yang cukup untuk melambatkan proses penuaan. Terbukti selamat tanpa sebarang kesan sampingan.

Teruja tak nak try? 
Cara penggunaan mudah sahaja..

Nak kesan optimum hanya sapu pada 6 bahagian di tubuh, 2 kali sehari selepas mandi.


Beberapa bulan pertama harusla pakai banyak sikit sebab sel-sel tubuh ambil masa lebih kurang 60-90 hari untuk pertumbuhan semula. Tengok umur la kan...nak berkesan ambil masa sikit. Tak lama.. Lepas tuh boleh selaras.



Harga sebotol RM380 sahaja. Boleh tahan sehingga 3 bulan. 
Kalau nak jadi ahli seumur hidup, menjadi agen sekali boleh beli 2 botol Reborn krim, tasha bagi RM665. Postage PERCUMA!

Tasha 012 3447670 (Whatsapp/SMS/Call)

Beli Max3 Reborn Krim boleh jadi agen stokin juga. Seeloknya pakai stokin Vken & sapu Max3 Reborn Krim, sebab lancarkan darah kemudian top up dengan krim untuk bantu stabilkan hormon lagi cepat berkesan. 

Tasha akan post how I jadi SLIM dengan pakai stokin ajaib Vken & Max3 Reborn Krim ini di next post.

Penghantaran di sekitar KL/Selangor adalah PERCUMA. 
Hubungi Tasha 012 344 7670 (whatsapp/SMS/call)

Jom kurus sebelum raya!

maaf..

Mohon maaf kerana tiada posting lagi mengenai Isagenix setelah sekian lama. Saya tiada laptop untuk update blog buat masa sekarang. Insha Allah akan bersiaran seperti biasa. Bagi yang menghubungi saya tentang Isagenix, saya tidak lagi membuat bisnes secara serious. Hanya sekadar menghabiskan stok Isagenix yang ada kerana tiada kesempatan waktu.

Bagi yang bertanya sama ada produk bagus atau tidak, ya..produk Isagenix mengajar kita disiplin pemakanan yang bagus sekali. Saya akui produknya memang bagus untuk yang mahu disiplin pemakanan dan juga membina otot. Terpulang pada anta jika sanggup menukar rutin pemakanan anda.

Saya tidak lagi konsum secara serious tetapi saya mengikut rutin pemakanan saya untuk kekal slim. Akan saya kongsikan nanti. Pada waktu ini saya membuat bisnis stokin v-ken iaitu stokin ajaib yang membantu pelbagai permasalahan termasuk sendi. Boleh layari www.stokinajaib.com dan whatsapp/sms saya di 012 3447670 untuk pembelian atau agen. Saya rasakan bisnes ini lebih mudah kerana saya tidak perlu fikir monthly maintenance. Antara sebab mengapa saya lebih selesa melakukan bisnes stokin ajaib. Ya.. tiada monthly maintenance.

Bagi yang gemar menjual atau mahukan bisnes sampingan secara mudah yang tidak perlu maintenance.. bolehla hubungi saya. Dengan hanya menjadi ahli rm656, anda boleh terus menjadi agen. Saya mencari agen-agen di seluruh negeri. Di antara sebab utama mengapa saya lakukan stokin ajaib :

》 Mahu membantu pesakit sendi dalam menunaikan ibadah dengan lebih efektif & khusyuk
》 Tidak pening kepala memikirkan maintenance bulanan
》 Membantu ramai wanita yang memupnyai masalah keputihan, sakit belakang, masalah period

Whatsapp/sms/call Tasha 012 3447670


Tips turun berat badan sewaktu bercuti dengan Isagenix

Musim cuti sekolah inilah ramai yang sudah start bercuti atau ramai juga mengambil peluang menghabiskan cuti hujung tahun. Cakap tentang cuti, apa yang terbayang adalah mengambil peluang cuti-cuti makan. Selalunya cuti dikaitkan dengan makan sedap-sedap seperti kek, pastri, seafood dan pelbagai lagi. Untuk kurus sewaktu bercuti adalah amat sukar sekali. Apa yang boleh kita buat adalah cegah berat naik mendadak dengan gantikan minum petang atau jajan dengan Isagenix Isa Snack.

Isagenix Isa snack adalah snek coklat yang enak, mudah dibawa ke mana-mana. Saya selalunya membawa ke mana sahaja supaya jika terasa nak makan, baik makan snek sihat. Di sini saya lampirkan bagaimana nak berjajan secara sihat dengan Isagenix.

Minum pagi : 2 keping Isa Snack, kemudian ambil 1-2 gelas air
Minum petang : 2 keping Isa Snack, kemudian ambil 1-2 gelas air
Sebelum makan malam/berparti makanan : 2 keping Isa Snack, kemudian ambil 1-2 gelas air

Disarankan minimum usia : 4 tahun ke atas

Pengambilan 6 keping Isa Snack ini membantu dalam merendahkan selera makan serta memberi tenaga. Dengan hanya 150 kalori, anda dapat makanan sihat dan berjajan secara sihat.



Isa Snack amat membantu sekiranya anda melakukan Cleanse Day, iaitu berpuasa makanan dengan Isagenix. Ini akan membantu dalam penurunan maksimum sewaktu Cleanse Day.

Jangan khuatir jika berparti makanan dan tidak perlu lagi berpuasa sepanjang hari kemudian enjoy makan banyak sewaktu malam. Ambil Isa Snack sebelum parti makanan, sama ada kenduri atau apa jua parti.

Selamat mencuba!

Mengapa Isagenix

Semalam sewaktu saya membeli produk di Isagenix, saya diberikan soalan oleh seorang kakak yang dulunya diamond di sebuah MLM company.

Kakak : Lama ke dah Isagenix nie kat Malaysia?
Saya   : Baru lagi kak. Sebulan setengah
Kakak : Oh, baru lagi.. akak sebenarnya diamond di XXX company.
Saya   : Wah.. ye ke.. akak aktif lagi dgn XXX company tuh ke?
Kakak : La ni tak sangat la. Akak x suka sbb nak maintain mahal. Buat gitu-gitu je la
Saya   : Isagenix nie bagus kak. Untuk kesihatan.
Kakak : Akak nie nak kurus je.. bukan nak business pon. Malas la.
Saya   : Tak pe. Saya pon nak makan je dulu, Pastu orang tanya saya rekemen je.
Kakak : Betul ke boleh kurus?
Saya    : Betul kak.. Dalam masa 9 hari ikut plan dia boleh kurus.
Kakak : Akak dulu nurse. Ni gamba akak. Pastu akak berenti. Orang melayu nie takut cabaran. Takut sangat risiko. Risiko ape..meniaga..tah la tak paham akak. Semuanya risiko. Kalau kerja tuh lagi risiko.Dapat berapa je kerja bertahun. Eh, tapi ..adik akak pon nak kurus la..baik akak share dengan dia.

Saya tersenyum. Kalau dah pernah berniaga tuh mana nak lari dari rekemen produk kepada rakan-rakan.

Teringat masa mula saya join Isagenix. Saya pun takut risiko. Memulakan sesuatu yang baru adalah risiko tetapi tanpa mengambil risiko, saya tidak akan ke mana-mana. 

Reason pertama : Saya mahu kurus dan mahu sihat. Dengan history nenek yang kencing manis, darah tinggi serta kehilangan makcik sedara (my father's cousin) yang breast cancer. Serta kawan-kawan yang meninggal akibat cancer membuatkan saya seriau. Saya mahu sihat, saya tidak mahu pergi mengadap Ilahi dengan keadaan yang tidak sempurna. Biar cukup kaki tangan, biar tidak payah potong atau menderita sakit. Saya telah cuba pelbagai, menjaga makan, exercise. Satu aje yang saya tak tahan, berat tidak menurun, saiz tidak mengecil dan saya berasa amat penat. Ye la kerja rumah perlu di buat, dapur sesekali perlu berasap. Kalau tidak, tak complete rasanya sebagai seorang isteri. Perut suami perlu dijaga termasuk hal bilik tidur. Yang tak sedap bila suami perli you berat la, tak macam dulu. Sayu je hati bila kena sound. Rata-rata berkata yang saya tidak la gemuk sangat. Berat 58kg tak jejak 60kg. Haruskah saya tunggu 100kg baru saya start mencari solusi? Tidak.. Saya juga mahu cara hidup lebih sihat bersama suami. Sebolehnya kami perlu badan yang sihat untuk menghadapi usia di hari mendatang.

Sebab yang kedua saya mengambil Isagenix kerana dikatanya boleh memudahkan tidur di waktu malam. Saya sukar tidur walaupun dah jam 12 malam. Memang penat bila dah siang. Nak solat subuh kemudian rushing nak nap sekejap.. Mmg memenatkan. Bila tak cukup tidur kita jadi grumpy. Maka bila malam hari tak boleh tidur saya mula lihat instagram atau surfing. Paling tak elok bila saya makan lewat malam. Sangat menyedihkan..

Saya juga ingin menjana pendapatan kedua, iaitu pendapatan sampingan. Dengan Isagenix, saya boleh menjana pendapatan sampingan secara mingguan. Maka, bil elektrik atau air dapat dijelaskan dengan pendapatan Isagenix. Bil telefon ke.. ye la dah kata mingguan dpt bayaran. Dapat melonggarkan bebanan suami. Alhamdulillah

Tidak ramai yang mahu mengambil risiko. Bagi saya, risiko Isagenix adalah hampir tiada. Ini kerana modal yang diperlukan bukannya untuk berniaga. Malah, hanya untuk consume sendiri sahaja.

Saya ingin membuka peluang menjana pendapatan tambahan dengan Isagenix. Anda hanya start berubah dengan diri anda sendiri, ambil peluang dengan Isagenix bukan sahaja peluang kewangan malahan mendapat badan serta kesihatan yang hebat.


Pak Lengkap Basic Weight Loss ini di datangkan dengan produk seperti yang anda lihat :

1 Fiber snack
1 Cleanse For Life
1 Ionix Supreme
2 Isalean Shake (Pilihan Vanilla/Coklat/Sesame with Peanut)
1 e+ Shot (6 botol tenaga instant tanpa gula)
1 Want More Energy (Bagi yang mahukan tenaga/repair otot/menambah elektrolit dlm badan)
1 shaker & Member Kit
ebook Panduan daripada cepatkurus secara PERCUMA
Harga special termasuk keahlian seumur hidup 
RM740 sahaja (tak termasuk postage luar KL)

Ada lagi tawaran HEBAT! Jika anda mahu bermula dengan basic weight loss pak ini & ada 2 rakan yang berminat untuk mendapatkan pak yang sama, anda bakal dapat :


1 Fiber snack
1 Cleanse For Life
1 Ionix Supreme
2 Isalean Shake (Pilihan Vanilla/Coklat/Sesame with Peanut)
1 e+ Shot (6 botol tenaga instant tanpa gula)
1 Want More Energy (Bagi yang mahukan tenaga/repair otot/menambah elektrolit dlm badan)
1 shaker & Member Kit
ebook Panduan daripada cepatkurus secara PERCUMA
Harga special termasuk keahlian seumur hidup 
RM740 sahaja (tak termasuk postage luar KL)
PERCUMA 1 kotak T Chai
ada lagi BONUS : Jika 2 rakan membeli basic weight loss pak/ budget pak RM530 beserta keahlian serta pesanan jaminan 
anda dapat Rebat RM160 

Berbaloi-baloi kan? Dalam masa 2 hari dengan coaching saya, anda bakal dapat kesan yang menakjubkan dan juga dapat FREE T Chai serta rebat RM160 sebelum memulakan lagi part-time business anda dengan Isagenix. 


Cara nak maintain bisnes Isagenix? Hanya makan produk Isagenix dan share kebaikannya sahaja. Mudah kan.. Nak buat demo di office di KL/Shah Alam/ Klang/ Putrajaya/ Puchong/Nilai/Seremban?

Tasha 0123447670
Whatsapp/Call/SMS
nattashazainal@gmail.com

Jimat sekarang tetapi menderita kemudian

Salam semua.. di pagi Isnin yang ceria ini, saya akan berkongsi experience yang saya dapati di Isagenix. Di Isagenix, saya sering upgrade diri, mendengar podcast dan juga membaca. Bagi saya, jika mengembangkan business dan memberi service kepada pelanggan dengan hebat, perlulah dahagakan ilmu.

Rata-rata yang bertanya inginkan produk murah. Apa maksud murah bagi kita, tuan-tuan dan puan-puan mahupun cik? Adakah produk berharga RM29.90 mampu memberikan kita jaminan yang kita kurus sekarang tetapi menderita 10-15 tahun kemudian? Dilema rakyat Malaysia.. Malaysia boleh, maka rata-ratanya boleh menghasilkan produk sendiri.. boleh menjadi negara yang tergemuk sekali di Asia.. Dengan keadaan ekonomi yang tidak stabil, kualiti makanan menjadi lagi teruk. Hampir setiap malam, saya lihat mamak dipenuhi dengan orang ramai yang mahukan makanan pantas, apatah lagi McDonalds dan outlet makanan segera lain. 

Apa erti satu keping roti canai kuah dhal? Apa nutrisi yang kita berikan pada anak-anak kita di kemudian hari? Mengapa kita bayar lebih untuk kesihatan dan mengapa anak-anak sekarang imunisasi menjadi lebih lemah? Sesuatu fenomena yang tidak mampu kita rungkaikan.. Jawapan sebenar bermula daripada makanan. Ibu bapa makin sibuk mencari wang, makanya tiada masa untuk menyediakan makanan. Kita semakin menjadi Amerika Syarikat, di mana makanan luar lebih jimat daripada memasak makanan di rumah. Jimat wang, jimat masa dan juga jimat tenaga. Akan tetapi, percaya atau tidak bahawa satu mangkuk sayur bayam sekarang tidak mempunyai nutrisi yang diperlukan oleh badan?


Kita perlu makan 43 mangkuk bayam untuk mendapat 1 mangkuk nutrisi bayam yang diperlukan oleh badan pada masa kini. Mengapa jadi begini? Ini semua disebabkan oleh tanah yang tidak dikitar semula dan juga semakin hilang mineral galiannya. Kajian telah dilakukan pada tahun 1936 lagi dan ini adalah satu fakta yang telah diketahui dan dilaporkan pada senat Amerika Syarikat. Apa juga diet yang anda lakukan, tidak akan berjaya kerana kualiti makanan yang kita makan sekarang semakin merosot setelah disembur dengan racun perosak dan juga racun rumpai.



Di Isagenix, para saintis telah membuat kajian, Cleanse For Life adalah solusi untuk membersihkan segala organ terpenting di dalam badan kita dan juga boleh membaikpulih sel dalaman. Ada sebabnya mengapa produk kami dikatakan the best food in the world. Lebih 99% yang mengambil produk Isagenix hilang berat badan & hanya 1% tidak hilang berat badan kerana sama ada tidak mengikuti program dengan betul atau tidak langsung mengambil produk kami.

Jawapan saya untuk produk yang paling minimal untuk anda yang perlu menurunkan berat badan adalah tiada 1 produk yang boleh menyelesaikan masalah anda. Tidak logik jika dengan hanya 1 produk anda boleh menjadi sihat dan mencapai kesihatan optimal.

Di Isagenix kami menyarankan anda mendapat harga keahlian supaya anda boleh berkongsi peluang dengan rakan-rakan serta ahli keluarga untuk menurunkan berat badan.

Produk yang saya sarankan bagi yang sudah berkahwin :

Cleanse for Life
Ionix Supreme
Isalean Shake/ Isalean Pro

Produk bagi yang tidak berkahwin lagi memadai Cleanse For Life dan Isalean Shake/Isalean Pro.

Tambahan Isa Snack, Want More Energy, Fiber Snack, e+ Shot adalah untuk menyokong anda melalui Cleanse Day.

Sewaktu melalui Cleanse Day anda akan berasa sedikit lemah akibat sel-sel baru dibaik pulih, maka seeloknya anda berbelanja lebih sedikit mengambil Isa Snack sbg makanan anda. Want More Energy serta e+ Shot adalah jawapan bagi tenaga yang diperlukan badan.

Percayalah, anda bakal mendapat badan yang baru seperti berusia 20an. Tiada yang lebih hebat daripada mendapat kesihatan yang optimal. Saya sering kali berulang ke klinik setiap bulan kerana demam atau selesema. Semenjak pengambilan produk Isagenix, saya lebih bertenaga dan alhamdulillah saya jarang demam dan juga selesema. Investment yang amat berbaloi kerana saya tidak mahu menderita kemudian harinya.

Pilihan di tangan anda.. Perjalanan hidup masih panjang. Apa kata hadiahkan badan anda dengan produk hebat supaya anda hebat di mata suami/isteri, hebat di mata anak-anak dan kekal ceria senantiasa kerana tubuh badan yang hebat.

Perlukan konsultasi PERCUMA?
Tasha
0123447670
nattashazainal@gmail.com

Isagenix merubah hidup saya

Salam semua

Masa begitu pantas sekali..terutamanya apabila dah approach year end.. di manakah anda dan apakah target anda pada awal tahun telah tercapai? Alhamdulillah bagi saya, approaching 54kg adalah sesuatu yang menakjubkan dalam hidup setelah 3 tahun mengalami masalah berat badan. Saya berasa lagi hebat dan lagi bertenaga daripada dahulu. Hidup lebih bertujuan. Mengapa? Dengan Isagenix kesihatan lebih bertambah hebat.. Mahukah anda berasa HEBAT apabila bangun dari tidur dan menjalani kehidupan seharian dengan lebih HEBAT? Ya, saya rasa semua mahukan perasaan tersebut.

Pertama sekali apabila saya boleh meninggalkan Fast Food iaitu makanan kegemaran seperti KFC dan juga McDonalds selama 2 bulan. At least 2 bulan sebelum saya menyentuh makanan tersebut, kemudian laps 2 bulan lagi. Satu transformasi hebat. Saya lebih berhati-hati ketika makan, kurang makan luar yang penuh dengan MSG. Satu lagi, saya jimat wang dengan tidak berhabisan di Starbucks atau apa sahaja kedai kopi mewah. Memang syok untuk minum kopi atau teh tetapi selepas berkali-kali cleansing dengan Isagenix, cravings saya sudah kurang. Saya lebih minum Want More Energy untuk energy boost up setiap hari atau mahukan tenaga instant beserta cafeine fix? Mudah sahaja, e+ shot adalah jawapannya. Fokus berjam-jam!

Yang penting sekali body fat menurun 1.2% lagi.. saya harus lebih disiplin dan mengambil Isalean Shake yang memperkuatkan tulang serta membina lean muscle. Perjalanan masih panjang dan yang penting itu kesihatan. Saya mahu cantik bukan sahaja luaran tetapi dalaman. Saya mahu kelihatan HEBAT di mata suami dan paling penting buka baju tuh diri sendiri tak malu. Bukan cantik di mata orang, di luar rumah nampak hebat tetapi buka baju depan suami, Masha Allah. Satu masalah yang tidak kita nampak apabila kita nak kurus, nak kurus di mata orang bukan di mata suami. 

Saya sarankan sesiapa yang mahu mengambil Isagenix sila dapatkan coach Isagenix yang anda benar-benar percaya mampu membawa anda sehingga turun berat badan. Bukan sekadar memberi manual dan anda mengikuti sendiri. Boleh di whatsapp dan bertanya sehingga anda pandai. Zaman IT ini kita lebih terbuka mata dan mengikuti perkembangan semasa dengan mudah. Saya turut mendapat beberapa whatsapp bertanya cara makan, mentelah si coach yang menjual tidak memberikan service yang sepatutnya. Maaf, saya sebolehnya cuba hendak membantu tetapi jika anda sudah menjadi ahli, saya harap langsungkan sahaja terus soalan itu kepada coach Isagenix anda. Be responsible and being responsible adalah masalah apabila kita mahu menjual. Service yang diberikan haruslah berterusan, dan jika pelanggan sendiri yang memutuskan tidak mahu reply atau bekerjasama dengan kita, nothing we can do, we just have to move on. 

Ada juga yang setelah saya beri sedikit advice, ya, saya bukan coach Isagenix anda, dan anda tidak membeli dari saya, sebutir terima kasih tidak diucapkan. Membisu terus. Masha Allah, pelbagai ragam manusia. Maka sometimes I feel reluctant nak reply ada juga yang "acting" like baru nak beli for the first time, bila call oh saya dah beli. Manusia.. seharusnya kita jujur sebagai seorang Islam. Kebanyakan yang bertanya adalah seorang Islam. Saya tidak cakap melayu, saya cakap Islam. Sebagai seorang Islam, silalah memberi salam dan memberi hormat kepada sesama Islam. Beradap dan berbudi bahasa sebagai seorang Islam. Sedih apabila sesama Islam bersifat sedemikian tetapi life has to move on. Tak mahu, cakap tak mahu jangan diam seribu bahasa. I am ok and saya bukannya lahir sebagai melayu kolot yang tidak mahu berbudi bahasa. 

Nasihat saya, assurance anda sebagai pembeli haruslah teguh. Perlu ditanya dahulu sama ada coach bagai memberikan pelbagai nasihat dan juga support sistem apabila anda telah membeli. Go for basic weight loss pak jika anda tidak mampu menjalani "Cleanse Day". Pelbagai produk yang boleh membantu anda untuk melalui "Cleanse Day". Anda haruslah berfikir, setelah banyak produk yang dicuba, Isagenix adalah satu sahaja sistem nutrisi dan pembersihan badan yang lengkap dan bukan sistem diet. Guna secara bersungguh-sungguh berbaloi dengan apa yang anda berikan.

Saya di dalam perangkaan membuat pelbagai support sistem yang membantu pelanggan saya dan juga business partners saya. Jika ada boleh mendapat keputusan hebat dalam masa 2 hari, tentunya anda mahukan berkongsi pengalaman hebat anda. Siapa tidak mahu makan produk secara PERCUMA dan juga mendapat USD500 bukan? 

Tepuk dada tanya selera, jika anda mahukan badan yang hebat mentelah di makan usia. Yang penting tidak menyusahkan anak-anak apabila tua. Hanya dengan less than RM800 untuk bermula, sebulan stok, pelbagai produk sokongan dan backoffice yang power, anda boleh memiliki business online hebat abad ini dengan hanya makan produk secara bulanan sahaja. Minat? 

Nattasha Zainal
0123447670
nattashazainal@gmail.com